fejlec2

A A A

 

Tisztelettel és sok szeretettel köszöntöm Önöket Lucfalva honlapján.

 

Nagy örömömre szolgál, hogy érdeklődik kis falunk iránt és meglátogatta internetes oldalunkat. Reméljük, hogy honlapunk segítségével, figyelemmel tudja kísérni az Önt érdeklő és érintő, falunkkal kapcsolatos eseményeket és megismerkedhet Lucfalva település kulturális hagyományaival.

Bízom benne, hogy az önkormányzat ezen szolgáltatásának köszönhetően mindig friss híreinkkel, információinkkal segíteni tudjuk polgáraink tájékozódását.

Mi, itt lakók tisztában vagyunk azzal, hogy a Kelet-Cserhát lankáin, hegyekkel, dombokkal övezett, védett kis völgykatlanban elhelyezkedő településünk értékét, gyönyörű természeti környezetünk, a minket körül ölelő táj, szelíd, hívogató szépsége jelenti.

A Kis-Zagyva patak völgyében elhelyezkedő településünk szépségét növelik a rendezett, virágos utcák, a felújított Evangélikus és Baptista templom, s a közelmúltban megújult intézmények, mint a különösen szép építészeti hangulatú Általános Iskola, illetve a Peres domb lábánál fekvő Fészek Óvoda. A Közösségi ház szintén vonzó környezetben várja a kulturális rendezvényekre érkező falusiakat és vendégeket. Mellette az ide érkezők ellátására, kisebb rendezvények lebonyolítására alkalmas helyiség áll az érdeklődők rendelkezésére. A település központjában álló Faluház őrzi mindazokat a jellegzetes tárgyakat, melyek történelmi múltunkra emlékeztetve idézik fel a helyi hagyományokat, szokásokat. A sportkedvelők számára hétvégeken lehetőség nyílik a helyi labdarúgó csapat mérkőzéseinek megtekintésére.

A fentiekben rejlő lehetőségek kiaknázásával igyekszünk falunk lakosság megtartó erejét megőrizni, törekszünk arra, hogy fiataljaink itt telepedjenek le, hiszen ők jelentik a fennmaradást és a jövőt.

Közösségi rendezvényeink: a rendszeresen megtartott Falunap, Farsang, Karácsonyi ünnepség, Idősek napja, Sport-bál, Óvodai, Iskolai jótékonysági bálok, ahol mindenki ellenszolgáltatás nélkül, társadalmi munkában teszi a dolgát.A honlaphoz hasznos és kellemes időtöltést kívánok, Lucfalva vendégszerető lakossága nevében pedig szeretettel várok és hívok mindenkit szeretett kis falunkba.

 

Bakos Gyula
Polgármester